Czwartek, 7 Listopada 2024  Imieniny: Achilles, Antoni, Engelbert
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
<< < March 2018 > >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Number of visits
8584577

Poll

Jak często odwiedzasz naszą stronę?

codziennie - 19.4%
co drugi dzień - 5.6%
raz w tygodniu - 25%
raz w miesiącu - 8.3%
raz w roku - 41.7%

Wsparcie alternatywnych form produkcji rolnej wobec ASF - szkolenie 23.06.2018 - zmiana miejsca szkolenia

zmiana lokalizacji szkolenia !

„Wsparcie alternatywnych form produkcji rolnej wobec ASF”,
które odbędzie się 23 kwietnia 2018 r. (poniedziałek)
w Komendzie Powiatowej Straży Pożarnej w Radzyniu Podlaskim
ul. Pomiarowa 1, 21-300 Radzyń Podlaski 

zmiana lokalizacji szkolenia !

szczegóły w rozwinięciu artykułu:

 

 

 

Serdecznie zapraszam do uczestnictwa w szkoleniu pt. „Wsparcie alternatywnych form produkcji rolnej wobec ASF", które dla mieszkańców powiatu radzyńskiego i parczewskiego Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego organizuje 23 kwietnia 2018 r. w Komendzie Powiatowej Straży Pożarnej w Radzyniu Podlaskim ul. Pomiarowa 1, 21-300 Radzyń Podlaski

 

 

Spotkanie to jest jednym z cyklu szkoleń przeznaczonych dla rolników gospodarujących na terenach zagrożonych afrykańskim pomorem świń. Wdrożenie projektu jest odpowiedzią Samorządu Województwa na dramatyczną sytuację, w jakiej znaleźli się rezygnujący z produkcji trzody chlewnej hodowcy, przed którymi stoi widmo bankructwa.

Dziękuję za pomoc i liczę na Pana obecność.

Program:

9.30-10.00 Rejestracja uczestników konferencji

10.00-10.30 Przywitanie uczestników spotkania. Działania samorządu na rzecz walki z ASF

Sławomir Sosnowski, Marszałek Województwa Lubelskiego

10.30-11.30 Czynniki genetyczne warunkujące produkcję wołowiny

dr inż. Piotr Stanek Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

11.30-12.30 Metody i modełe produkcji wołowiny

dr hab. Witold Chabuz Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

12.30-13.00 Przerwa kawowa

13.00-14.00 Produkcja bydła mięsnego praktyce

Krzysztof Świderski, Przedstawiciel producentów bydła mięsnego Panel dyskusyjny, podsumowanie konferencji Degustacja potraw regionalnych

14.00-14.30 Panel dyskusyjny, podsumowanie konferencji

14.30-15.00 Degustacja potraw regionalnych